Malt

Malt

 

"Giv mig en kvinder der elsker øl, og jeg vil erobre verden"

 

-Kaiser Wilhelm

Malt er hovedingrediens i øl (efter vand) og bruges primært i brygningen af øl og whisky. Malt er betegnelsen for korn, der kortvarigt er fugtet og bragt til spiring. Under spiringen dannes enzymer, der skal nedbryde stivelse til forgærbart sukker. Spiringen er stoppet ved tørring inden planten virkelig gror, hvilket typisk sker efter fem dage.

 

Dansk byg er velegnet til malt og eksporteres også i anseelige mængder. Udover byg bruges også rug og hvede, men ikke så ofte. Malt bruges også gerne i whisky, samt nogle typer brød, såsom schwartzbrot.

 

Malt bidrager med farve til øllet. Læs om mere om EBC skalaen.

 

Du kan finde en liste over malttyper og navngivning fra de forskellige producenter her.

Find malten for din opskrift i listen og find erstatning i samme række . Der vil være små variationer mellem producenterne.

 

Crystal malt kan erstattes med en lidt lysere eller mørkere version, hvis din maltleverandør ikke har den malt du skal bruge for at få en nøjagtige farve. Vær ikke bange for at bruge malterstatninger